Verhoog de prikkeldrempel en leeg de stressemmer bij je paard

Paarden zijn hele gevoelige dieren. Ze pikken stressprikkels gemakkelijk op. Er zijn verschillende redenen waarom een paard nerveus of gestrest kan zijn. Bijvoorbeeld door vervoer, een verhuizing, het wedstrijdseizoen en oud en nieuw. Maar ook emotionele impact zoals het verlies van een stalgenoot of maatje kan stress veroorzaken.

Het oudere dier

Helaas. Ook onze geliefde huisdieren blijven niet eeuwig jong. Hun ouder wordende lichaam en geest krijgen met het klimmen van de jaren andere behoeften. Hoe herken je de signalen? Wat zijn de gevolgen? Hoe kun je je huisdier ondersteunen, preventief en therapeutisch? Met aangepaste voeding, aanvullende supplementen en met aanpassingen in de omgeving en het leefpatroon kun je het je oudje een stuk gemakkelijker maken en houd je het dier langer jong. Ook hier geldt weer, kijk naar je dier!

Vetramil

Vetramil is een van de merken geneesproducten voor dieren die Puurnatuur.nl aanbiedt als dierapotheker. Bij Puurnatuur.nl kan je als dierenliefhebber producten aanschaffen die de genezing van je dier kunnen ondersteunen. Alle gezondheidsproducten die Puurnatuur.nl aanbiedt, hebben sowieso één aspect gemeen met elkaar: ze bevatten namelijk allemaal natuurlijke ingrediënten.

Sporten met je hond

Agility, Canicross, Jacht, Pakwerk … welke sport er ook met een hond wordt beoefend, plezier én gezondheid van de hond staat voorop. Sport vraagt energie, zowel lichamelijk als mentaal! Wees er dus alert op dat de hond niet te veel stress ervaart, in een goede conditie is en dat zijn lichaam en geest de uitdaging aan kan. Dan alleen is sporten met je hond leuk! Superleuk zelfs, want veel honden zijn dol op het samen bezig zijn met de baas en het houdt hen in topconditie.

Urinewegen van de hond

Gezonde urinewegen zijn ontzettend belangrijk voor een hond. Ze zorgen voor een goede afvoer van afvalproducten via de urine. Wanneer er problemen aan de urinewegen zijn, merk je dit doordat je hond afwijkend drink- en plasgedrag gaat vertonen. Voorbeelden hiervan zijn meer drinken en meer plassen, of incontinentie.

Dierapotheker Puurnatuur.nl

Puurnatuur.nl gelooft in de focus op gezondheid in plaats van focus op ziekte. In sommige gevallen is homeopathie hier geschikt voor. Het basisprincipe van homeopathie is ‘het gelijke met het gelijksoortige genezen’.

Het hondengebit

Drie weken na zijn geboorte komt bij een pup het melkgebit door. Tussen de 13 en 21 weken begint het wisselen naar een volwassen gebit. Grote rassen starten eerder met wisselen dan kleine rassen. De meeste honden hebben rond de zeven maanden hun volwassen gebit.

Behandeling van wormen bij de hond

Preventief ontwormen bestaat niet! Veel mensen ontwormen hun hond standaard ieder half jaar of zelfs vaker. Zeker een pup wordt heel vaak ontwormd, soms zelfs om de 14 dagen. Maar is dat wel nodig? En zijn er andere manieren om worminfecties onder controle te houden?