Natuurlijk als basis

Puurnatuur.nl gelooft in de focus op gezondheid in plaats van focus op ziekte. In sommige gevallen is homeopathie hier geschikt voor. Het basisprincipe van homeopathie is ‘het gelijke met het gelijksoortige genezen’. Een homeopathisch middel wekt volgens deze definitie bij een gezond dier dezelfde symptomen op als die waaraan het zieke dier lijdt.

Ook middelen uit de fytotherapie maken deel uit van het assortiment van onze dierapotheker. Fytotherapie wordt ook wel kruidengeneeskunde genoemd, omdat de middelen planten (of delen van planten) als actieve ingrediënten bevatten. Fytotherapeutische middelen kunnen ook homeopathisch zijn, maar dit is niet per definitie het geval.

Reguliere recept plichtige diergeneesmiddelen mogen uitsluitend verstrekt worden door de dierenarts. Deze zijn om die reden niet te verkrijgen bij een online dierapotheker zoals Puurnatuur.nl. Online kan je alleen homeopathische middelen, geneesproducten, voeding en supplementen verkrijgen. Voor dit soort producten kun je altijd bij Puurnatuur.nl terecht.

Bij twijfel, ga langs de dierenarts

Het is belangrijk dat het bezoek aan de dierenarts nooit vervangen wordt door een vorm van zelfmedicatie. Er zijn weliswaar geneesproducten en supplementen te bestellen, maar doe dit altijd op advies van een dierenarts. Wij van Puurnatuur.nl adviseren iedere dierenliefhebber daarom altijd om bij twijfel langs de dierenarts te gaan. Ook voor geneesmiddelen die uitsluitend op recept verkrijgbaar zijn verwijzen wij je graag door naar een dierenarts. Deze kan na uitgebreid onderzoek bepalen welke medicijnen geschikt zijn voor jouw dier.

Paard, hond en kat

Puurnatuur.nl staat als dierapotheker vooral bekend om de geneesproducten voor paarden, honden en katten. Wij van Puurnatuur.nl vinden dat er altijd veel te vertellen en te leren valt over de gezondheid en gedrag van onze geliefde dieren. Om die reden delen wij graag kennis over aandoeningen en ziektes. Bovendien verstrekken wij informatie over welke natuurlijke ingrediënten het zelf-genezend vermogen van het dier kan ondersteunen.

Uiteraard vervangt de informatie die wij als dierapotheker verstrekken niet het advies van een dierenarts. Raadpleeg altijd een dierenarts als je twijfels hebt of je zorgen maakt. Als je daarna je wilt inlezen over de homeopathische middelen, kan dat gemakkelijk op Puurnatuur.nl. Voor het paard, de hond en de kat zijn er categorieën te vinden met daarbij de betreffende informatie en bijbehorende producten.

 

Dit bericht is gepost in Niet gecategoriseerd. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Download het gratis Vuurwerk Stappenplan

Hulp nodig bij de jaarwisseling?
Download het vuurwerk stappenplan voor hond, kat en paard.

Meer informatie