PUUR – Jouw dier natuurlijk gezond

Dieren vormen een belangrijk onderdeel van ons leven. Elke dag willen we ze de beste zorg bieden om een lang en gelukkig leven te hebben. Het gebruik van supplementen op basis van natuurlijke ingrediënten kan een waardevolle aanvulling zijn op het dieet van onze dieren, waardoor ze een optimaal en gelukkig leven kunnen leiden.

De producten van PUUR dragen bij aan een goede gezondheid. Echter: elk dier is uniek. De specifieke omstandigheden van een individueel dier bepalen het effect. Hierdoor is het succes bij het ene dier, geen garantie voor het succes bij een ander dier met dezelfde symptomen. Het gaat altijd om het totaalmanagement: voeding, huisvesting en leefsituatie.

Ontstaan PUUR

PUUR is ontstaan uit liefde voor dieren. In 1996 werd het eerste zaadje geplant en begon het allemaal met een kleine lijn aan supplementen vanuit het bedrijf VSM. Na een korte periode werd al snel duidelijk dat er een grote vraag was naar natuurlijke diergezondheids- en dierverzorgingsproducten. Door een klein team werd in een authentieke boerenhofstede in aan de oevers van de Vecht in Weesp een lijn met supplementen ontwikkeld voor hond, kat en paard onder de naam PUUR.

Decennia later wordt er nog altijd dagelijks door een enthousiast team van dierliefhebbers, samen met dierenartsen en dierspecialisten, gewerkt aan de beste producten om een dier op natuurlijke wijze gezond te houden.

PUUR is onderdeel van NML Health. NML Health heeft naast PUUR nog vele andere merken zoals Vetramil, Stop! en Phytonics om jouw dier op natuurlijke wijze gezond te houden.

Wat is PUUR?

PUUR is een complete serie aan gezondheidsproducten voor hond, kat en paard.

We hebben ons best gedaan om voor iedere vraag een supplement te ontwikkelen die de gezondheid van het dier bevordert en sterker maakt. De producten zijn ontwikkeld op basis van orthomoleculaire geneeskunde en worden enkel gemaakt van natuurlijke grondstoffen. Een product dat veel wordt ingezet is bijvoorbeeld de L-Lysine voor de kat of de PUUR Magnesium bij paarden.

Wat is “orthomoleculaire geneeskunde”?
De term orthomoleculair is afgeleid van het Griekse woord ”ortho”, wat “juist” of “optimaal” betekent, en “moleculair”, wat verwijst naar moleculen. Deze manier van geneeskunde focust zich op het gebruik van optimale hoeveelheden essentiële voedingsstoffen, zoals vitaminen en mineralen om de gezondheid te bevorderen en eventuele ziektes te behandelen. Het accent ligt hierbij op het optimaliseren van de voedingsstoffen die het lichaam nodig heeft voor een goede gezondheid.

In de PUUR serie hebben wij naast poeders, ook druppels. Deze druppels zijn op basis van fytotherapie, die het zelf genezend vermogen van het dier stimuleren. Een bekend product van deze lijn, is bijvoorbeeld de PUUR Pollen voor het desensibiliseren of de PUUR Detoxi voor de afvoer van afvalstoffen.

Wat is “fytotherapie”?
Fytotherapie wordt ook wel kruidengeneeskunde genoemd. Vanuit deze geneeskunde gebruiken we kruiden, plantenextracten en andere plantaardige componenten om de gezondheid te bevorderen, ziekten te behandelen of symptomen te verlichten.
Fytotherapie gaat uit van de geneeskrachtige werking van de hele plant. Waar wetenschappers jaren lang van mening waren dat slechts kleine stukjes van de plant een geneeskrachtige werking hebben, erkennen we tegenwoordig dat een heel deel van de plant beter werkt. Daarom wordt bij onze producten de complete plant, het hele blad of de hele wortel van de plant gebruikt.

Waarom PUUR?

  • Wij hebben al ruim 25 jaar ervaring met het ontwikkelen van en verbeteren van onze producten. Dit doen we samen met ervaren dierenartsen en therapeuten, die ook onze supplementen adviseren.
  • Wij hebben een breed assortiment voor de natuurlijke gezondheid van jouw dier en wij staan klaar om te adviseren als je er zelf niet uitkomt.
  • Wij hebben enkel grondstoffen geselecteerd die ook geschikt zijn voor menselijk gebruik. Door de natuurlijke basis zijn de stoffen heel goed opneembaar door het menselijk lichaam.
  • Wij maken geen gebruik van onnodige toevoegingen zoals; synthetische geur-, kleur-, en smaakstoffen of vulstoffen zoals suiker, zetmeel of rijst.

Hoe wij helpen?

Samen zorgen we ervoor dat jouw dier natuurlijk gezond wordt en blijft!

Lees gerust onze vele blogs  of vraag ons om persoonlijk advies over jouw dier.